Leave a comment

Socializare pentru “antisociali”

iStock_000002020275SmallNu știu alții cum sunt, dar eu când ma gândesc la Ion Creangă ma trec fiorii orelor de română din liceu. Și, dacă tot mă trec fiorii, mă gândesc și la Mega Image. Ok, m-am dus prea mult! Cert este că toți suntem mici dubioși, cu micile noastre ciudățenii, quirks , ca sa zic așa.

Și pentru ciudățeii mai introvertiți, pentru care expunerea pe care o atrage Facebook după sine e prea mare, a apărut Anomo. Anomo este o rețea de socializare pentru cei mai puțin… sociali, care se bazează pe ideea ca relațiile pot să fie construite pe lucruri comune ale utilizatorilor, și nu neapărat pe fotografii cu ei (aș fi fost tentată să zic rețea de socializare pentru urâți, dar nu vreau să fiu rea). Ideea în sine nu e rea deloc, mai ales pentru cei care vor să stalk-uie sau să își dea check-in și sa share-uie lucruri despre ei…si nu prea. Adică vrem să ne expunem, dar în același timp să păstrăm o doză mare de mister în jurul nostru. Cumva.

“The innovation here is not that you’re anonymous. It’s that you’re wearing a mask.”, a spus White Panda – James Sun, cofondator Anomo (sursa). Și poți să fii cât de twisted vrei tu să fii, că poate cuiva îi vor plăcea fix quirk-urile tale. Și în momentul în care cunoști pe cineva care-ți place, poți să dai, centimetru cu centimetru, măscuța jos.

Diferența principală dintre Anomo și Facebook se leagă de datele tale și cât de multe vrei tu să expui. În Anomo, datele tale sunt locked by default, urmând ca tu să te hotărăști pe parcurs cui și ce vrei să dezvălui. Interacțiunea cu ceilalți utilizatori se bazează pe interese comune și apropiere geografică (dau niște exemple mișto ei aici – doi oameni care stau la un bar, la un poetry reading sau la un meci de…ceva). Și, în loc să se uite unul la altul și să zâmbească, își pun măscuța și interacționează din spatele smartphone-ului. Deși în mod normal aș spune că se descurajează interacțiunea nemediată de tehnologie, mi se pare totuși o idee ok, mai ales pentru oamenii mai timizi.

Așa, ca o concluzie, mi-a plăcut chestia asta – „shy introverts can be just as social as anyone else. They just need the right kinds of masks.”

(foto de-aici; știrea de pe Mashable)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: