3 Comments

Micile frustrări

Am mici probleme, știu asta. Pot fi uneori clasificată ca „grammar nazi” sau alte atribute asemănătoare, însă nu mă pot abține. Observ greșelile. Ceea ce pot să fac este însă evitarea comentării lor, pentru a nu părea malițioasă.

Problema majoră, însă, din punctul meu de vedere, este atunci când oameni din domeniul comunicării „o comit”. Când cineva care scrie și vorbește for a living uită câte o cratimă sau, mai grav, o pune în locuri total greșite. Un typo poate să i se întâmple oricui, este evident. Nu ar trebui să apară pe documente oficiale sau în texte citite și răscitite. Dar se întâmplă.

Nu mă apuc să critic acum statusuri de Facebook sau de Yahoo messenger, pentru că dacă aș lua în seamă inepțiile citite de-a lungul timpului mi-aș umple creierul de virgule, cratime și apostrofuri puse aiurea sau deloc. Dar atunci când citesc o chestie scrisă de către un reprezentant al unei companii, în numele companiei și pe pagina companiei și există greșeli de-astea triste, milioane de unghii încep să zgârie milioane de table la mine-n cap. Și atunci când predici despre rigurozitate și seriozitate, nu îți poți permite să scrii „noștrii”, „cunoștiințe” sau „metrii”.

Nimeni nu-i perfect, dar înainte de a apăsa pe Enter, dă un search pe Google.

(foto)

Advertisements

3 comments on “Micile frustrări

  1. “metrii” poate fi corect (plural articulat hotarat)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: